Bedre kvalitet i undervisningen og mindre frafald

Kvaliteten af erhvervsuddannelser og gymnasierne bliver løftet med en ny aftale mellem Regeringen og Enhedslisten. Aftalen er indgået som led i forhandlingerne om næste års finanslov.

Der afsættes i alt 120 mio. kroner årligt til erhvervsuddannelsesområdet. Der afsættes 70 mio. kroner til at forbedre kvaliteten af erhvervsuddannelserne, blandt andet ved at reducere antallet af lærerfri timer, så det bliver mere attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse. Derudover afsættes årligt 50 mio. kroner til at forhøje skolepraktikydelsen til hjemmeboende elever over 18 år, så ydelsen stiger fra 3.633 kroner til 6.739 kroner. Ydelsen får dermed fra 2012 samme niveau som før genopretningsaftalen.

Samtidig afsættes der årligt 120 mio. kroner til et fleksibelt loft på 28 elever i gymnasierne, så der i gennemsnit højst må være 28 elever i stamklasserne på en årgang. Loftet er gjort fleksibelt, så gymnasierne fortsat har frihed til at skabe variation i undervisnings- og arbejdsformerne.

Finansministeren er glad for, at uddannelserne løftes med aftalen.

- Klassestørrelsen er mange steder en barriere for ordentlig indlæring. Samtidig skal vi have frafaldet på erhvervsuddannelserne ned. Begge dele gør den her aftale noget ved, siger finansminister Bjarne Corydon.

- Det er vigtigt, at man gennemfører en uddannelse efter folkeskolen. Derfor skal vi gøre vores uddannelser bedre, så de unge får mulighed for at lære noget, og færre falder fra, siger Bjarne Corydon.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk DenOffentlige.dk bidrager aktivt til information, videndeling og netværk for aktører i og omkring den offentlige sektor....
Aktivitet: Artikler: 1407 | Events: 33 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer