Hygiejne-sygeplejersker skal minde dig om at vaske hænder

Tre sygeplejersker skal bruge en uge på at rejse rundt og minde borgere om at vaske hænder. Det sker i den nationale hygiejneuge.

"Vi ved, at vi skal vaske hænder efter toiletbesøg. Men faktisk bør vi vaske hænder mange flere gange om dagen for at undgå smittespredning. Sådan lyder et af budskaberne fra tre hygiejnesygeplejersker fra Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune og Region Sjællands MRSA-enhed. I anledning af Den Nationale Hygiejneuge tager de i uge 38 rundt på Lolland og Falster for at sætte fokus på god håndhygiejne."
 
Sådan lyder indledningen i en pressemeddelelse fra Lolland Kommune. Pressemeddelelsen fortæller videre: 

"Statens Seruminstitut anslår, at infektioner på grund af dårlig håndhygiejne er skyld i op mod en million sygedage om året i Danmark. Derfor skal vi vide meget mere om, hvordan vi undgår at smitte hinanden:
- Bakterier på f.eks. telefoner, nøgler, håndtag og indkøbsvogne er ikke noget, mange tænker over i dagligdagen. Men vi udsætter både os selv og andre for sygdom, hvis ikke vi sørger for at komme af med bakterierne ved at vaske hænder grundigt og ofte nok. Det skal vi blive bedre til at huske på, så vi kan undgå smittespredning," siger Anne Bak Zeuthen, og Marlene Lundemand supplerer:

 -I løbet af uge 38 vil vi fortælle så mange som muligt på Lolland og Falster, hvorfor det er vigtigt at have en god håndhygiejne. Derfor tager vi simpelthen ud og møder folk, hvor de er til daglig. Vi kommer blandt andet rundt på uddannelsesinstitutioner, på sundhedscentre og igennem byernes gader," siger Marlene Lundemand.

Hygiejnesygeplejerskerne forsikrer, at ingen vil møde løftede pegefingre og belærende toner, men en hyggelig snak, en flaske håndsprit og et bolche, som venligst er sponsoreret af firmaerne Wet Wipe, Mediq, Abena og Plum. Og så får alle i øvrigt mulighed for at få tjekket, hvor mange bakterier de har på hænderne med en helt særlig Glitterbug-maskine.

 -Vi glæder os rigtig meget til at komme rundt og møde en masse mennesker i uge 38 og høre, hvor meget de ved om håndhygiejne - og så give nogle gode tips, så vi kan få sygefraværet ned. For en ting er at vaske og spritte hænder. Noget andet er at gøre det rigtigt," fortæller Anette Christiansen."

 
Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilke resultater det offentlige projekt skal opnå, hvordan det iøvrigt er finansieret eller hvor relevant netop håndhygiejne er i forhold til andre årsager til sygedage. En artikel på TV2 indikerer dog, at danskerne årligt har mindst 30 millioner sygedage. Heraf kommer næsten 60 procent som følge af nedslidning. 
 
Emneord: Sygedage, Hygiejneugen, Lolland Kommune
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 197 | Events: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 19.02.18 Infrastruktur
  Femern bliver en Game-Changer for Lolland

  Det er en udbredt opfattelse på Lolland og på Rådhuset i Maribo, at Femern bliver en game-changer, men det kræver hårdt arbejde, da gevinsterne ikke kommer af sig selv. Lolland kommunes projektleder på Femern, Lars Kroer udtaler sig således: "Kommunen skal have mest muligt ud af projektet for Lolland."

 • 20.09.17 Infrastruktur
  Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden

  Vi har i mange år talt om ’Den rådne banan’, men er det virkelig så råddent i yderkanten af Danmark? Boligsiden.dk har set nærmere på, hvordan prisudviklingen og salgstallene på boligmarkedet har udviklet sig side om side med gennemsnitsdanmark.

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 23.11.16 Ledelse
  Betjente syge 23 dage om året: Sygefraværet slår rekord i fængslerne

  Fængselsbetjente er mere end dobbelt så meget syge som statens øvrige medarbejdere. For et år siden 20 dage årligt. Nu hedder tallet 23 dage.

 • 13.04.15 Politik
  Lolland Kommune afprøver læringsrobotter

  Som en af de første kommuner skal Lolland Kommune nu afprøve, hvordan læringsrobotter kan understøtte læring og sociale færdigheder i dagtilbud og på skoleområdet. På torsdag den 16. april bliver personale fra Dagtilbud, Skoler og Børn og Unge introduceret for syv læringsrobotter, som de skal arbejde med de næste 16 uger.