13,7 mio. kr. til skoleudvikling i tre kommuner

Skoler i Vejle, Middelfart og Langeland kommuner skal styrke professionelle læringsfællesskaber

13,7 mio. kr. er netop, hvad Vejle, Middelfart og Langeland Kommune har søgt og fået bevilget af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Pengene er bevilget til forløbet ”Videre med professionelle læringsfælleskaber,” som skal støtte skolernes eksisterende praksis og samarbejdet på alle skoler.

Vejle, Middelfart og Langeland Kommune får de mange penge fra fonden til arbejdet med professionelle læringsfællesskaber, som skal fremme elevers trivsel og læring.

Elever får det bedre og lærer bedre

Forløbet skal udbrede professionelle læringsfællesskaber på alle organisatoriske niveauer i skolerne i de tre deltagende kommuner.

Professionelle læringsfællesskaber er en samarbejdsform og et middel til at fremme elevernes læring og trivsel. Arbejdsformen styrker videndeling, praksisudvikling og fælles professionelt løft af den pædagogiske og faglige opgave i skolen.

Målet er, at professionelle læringsfællesskaber bliver det bærende fundament for samarbejdet om elevernes læring og trivsel på de involverede skoler.

Projektet får stor betydning for elevernes faglige udvikling

Vejle Kommune bliver overordnet projektleder på forløbet, som starter i 2018 og bliver gennemført i løbet af to år.

-Vi er virkelig glade for, at A.P. Møller Fonden har bevilliget et så stort og flot beløb til de tre kommuner. Det vidner om, at de som os tror på, at projektet får betydning for elevernes læring og trivsel, udtaler Torben Elsig-Pedersen (B), formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune.

Forløbet tilpasses lokale forhold

Alle deltagende kommuner, skoler og institutioner tilpasser forløbet lokalt, og tager således afsæt i helt egen lokale praksis.

Forløbet er for alle lærere og pædagoger, herunder en række ressourcepersoner fra skolerne, skoleledelser og forvaltningskonsulenter. For alle bliver der kurser på skolerne og kompetenceudvikling gennem aktionslæring.

På tværs af kommunerne skal ledelse, ressourcepersoner og forvaltningskonsulenter det første år deltage i opstartsseminar og seks kursusdage om styrkelse af samarbejde gennem professionelle læringsfællesskaber.

På opstartsseminaret vil skoler og forvaltning udvikle det lokale design og udarbejde mål- og handleplan.

Tre kommuner i samarbejde med uddannelsesinstitution og fond

Projektet organiseres med en styregruppe for det overordnede projekt, som består af forvaltningsrepræsentanter fra de tre kommuner, UCL og repræsentanter fra A.P. Møller Fonden.

Styregruppen har det overordnede ansvar for projektet, mens der i de enkelte kommuner oprettes lokale arbejdsgrupper.

Pengene er søgt i samarbejde med UCL, som bliver strategisk samarbejdspartner og leverandør på forløbet.

Emneord: Vejle Kommune, Middelfart Kommune, Langeland Kommune, Profesionelle læringsfællesskaber, Torben Elsig-Pedersen, Læringsfællesskaber, UCL
University College Lillebælt på DenOffentlige.dk University College Lillebælt tilbyder uddannelser, videreuddannelser og forskning inden for pædagogik, sundhed og sociale fag. 
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 27.04.18 Infrastruktur
  Danmark får nyt trækplaster for cykelturister

  Nu har turisterne fået endnu en god grund til at besøge de danske kyster. Lørdag den 5. maj åbner Danmarks nye nationale cykelrute 8 – Østersøruten i Svendborg. 820 km snor sig som et 8-tal og binder det sydlige Danmark sammen fra Padborg i vest til Møn i Øst.

 • 11.10.17 Ledelse
  Seks syddanske kommuner går sammen om ledelsesprogram

  UCL og COK er udpeget til at levere diplomuddannelse til nyansatte ledere på tværs af kommunegrænser.

 • 25.01.17 Infrastruktur
  Regeringen placerer den nye politiskole i Vejle

  Regeringen har besluttet at placere den nye politiskole i Vejle. Det sker på baggrund af, at der i Rigspolitiets rapport om en politiskole i Vestdanmark er vurderet 45 eksisterende bygninger i Vestdanmark, og at bygningen i Vejle samlet set vurderes at være den bedste.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 12.08.15 Ledelse
  Kommune ansætter konsulent til at hjælpe institutioner med indkøb

  Vejle Kommune har valgt en aktiv og opsøgende stil for at få institutionerne til at optimere deres brug af indkøbsaftalerne. Kommunen har ansat en indkøbsvejleder, som besøger skoler og daginstitutioner for at hjælpe. Institutionerne har taget rigtig godt imod tilbuddet.