DJØF: Skuffende afgørelse på Frederiksberg

Overraskende afgørelse i Voldgiftsag om afskedigelse af kommunaldirektør placerer ansvaret for bedre information af kommunalpolitikere hos kommunaldirektøren - og ikke hos borgmesteren

En voldgiftsret har nu taget stilling til afskedigelsen af Suzanne Aaholm fra jobbet som kommunaldirektør på Frederiksberg i 2010.

Voldgiftsretten har i dag afgjort, at kommunaldirektøren i 2009 havde ansvaret for at informere kommunalbestyrelsen mere fyldestgørende om formålet med to bevillinger til administrationen. Dette er rettens konklusion uanset, at borgmesteren i kommunens økonomiudvalg tidligere på året afviste at behandle en sag om netop dette spørgsmål. Det er altså ifølge voldgiftsretten kommunaldirektørens ansvar at informere byrådets bevillinger grundigt – også selvom dette i situationen er imod borgmesterens ønske.

Se også interview med Suzanne Aaholm om offentlig ledelse her

Bevillingerne til administrationen blev aldrig anvendt. Suzanne Aaholm indstillede efter budgettets vedtagelse, at de blev annulleret. På trods heraf vurderer Voldgiftsretten, at de utilstrækkeligt oplyste bevillinger berettigede Frederiksberg Kommune til at opsige ansættelsesforholdet.

Suzanne Aaholm udtaler:

”Jeg tager Voldgiftsrettens afgørelse til efterretning. Det er overraskende for mig, at en kommunaldirektør i den situation, jeg befandt mig i, ikke skal rette sig efter borgmesterens beslutning, derfor har sagen på mange måder lært mig noget nyt.”

”Uanset, at jeg naturligvis havde håbet på et andet udfald af sagen, er jeg glad for, at dette lange forløb nu omsider er bragt til ende og alle parter kan komme godt videre - hver for sig”

Djøf på DenOffentlige.dk Djøf er faglig organisation for 92.000 jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende....
Aktivitet: Artikler: 17 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Kommentarer
  • 13.11.12
    Forventelig afgørelse

    Når man læser afgørelsen og dens gengivelse af mails og notater fra Suzanne Aalholm må man undre sig ovet, ay DJØF valgte at føre sagen.

  • 13.11.12
    Forventelig afgørelse

    Når man læser afgørelsen og dens gengivelse af mails og notater fra Suzanne Aalholm må man undre sig ovet, ay DJØF valgte at føre sagen.

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige