To nye inspirationskatalog om Cirkulære Indkøb

Forums temagruppe om cirkulære indkøb står bag en ny guide, der kan give inspiration til at komme i gang med cirkulære udbud og indkøb. Samtidig har Miljøstyrelsen stået i spidsen for en best practise rapport om cirkulære indkøb.

Cirkulær økonomi får stadig stigende opmærksomhed som en måde, hvorpå vi kan øge velstanden i samfundet og samtidig reducere forbruget af jordens ressourcer. Da den offentlige sektor i Danmark køber ind for ca. 300 mia. kr. om året, kan offentlige indkøb spille en væsentlig rolle i at fremme markedet for cirkulære løsninger. Men hvordan kan du gøre udbud og indkøb mere cirkulære?

I temagruppens guide om cirkulære indkøb kan du læse om, hvad det vil sige at købe cirkulært, og du får en række gode råd til, hvordan du som udbuds-og indkøbsfaglig i din organisation kan komme i gang med de cirkulære indkøb.

Guiden er udarbejdet af temagruppen om cirkulære indkøb under Forum for Bæredygtige Indkøb og kan anvendes som en introduktion til området.

Du kan finde den cirkulære indkøbsguide her

Rapporten, som Miljøstyrelsen har stået i spidsen for, giver indblik i de vigtigste fokusområder, når der skal gennemføres et cirkulært indkøb. Du kan blive klogere på de fordele, man kan opnå, og blive guidet via det gode eksempel. Guiden er udarbejdet som en del af EU projektet SPP regions (Sustainable Public Procurement).

Du kan læse mere om guiden og downloade den fra Miljøstyrelsens hjemmeside.

På vegne af Forum for Bæredygtige Indkøb

 
Emneord: 040917, Grønne indkøb, OPS, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Indkøb, Cirkulær økonomi, Miljøstyrelsen, Forum for Bæredygtige Indkøb
Sekretariat for Grønne Indkøb på DenOffentlige.dk Sekretariat for Grønne Indkøb betjener Forum for Bæredygtige Indkøb samt Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb. Forum for Bæredygtige Indkøb er nedsat af miljøministeren for at fremme det mi...
Aktivitet: Artikler: 22 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige