Nu kommer læserne tættere på forskerne

Samfundslederskab bliver nyt tema på DenOffentlige, hvor et 32 år gammelt forskningstidsskrift nu relanceres og bliver en del af indholdet. Alle får dermed adgang til forskernes artikler.

Gennem mere end 32 år har professor Preben Melander været drivkraften bag tidsskriftet Økonomistyring og Informatik, der har læsere i hele Skandinavien. Nu bliver tidsskriftet digitalt og samtidig bliver indholdet tilgængeligt for alle, der vil følge forskningen inden for ledelse og samfund.

Få Samfundslederskab i Skandinavien direkte i indbakken

Tilmeld dig Samfundslederskab i Skandinaviens nyhedsbrev og følg med i Skandinaviens førende samfunds- og ledelsesforskning. 

“Økonomistyringen har sejret ad h' til. Vi har behov for en bredere debat om, hvad styring og lederskab kan være i et mangfoldigt samfund under opbrud og stærk forvandling. Det får vi i samarbejdet med DenOffentlige,” siger Preben Melander.

Han har været engageret i samfundsudviklingen gennem årtier, og drevet en lang række forskningsprojekter med fokus på ledelse og styring. I dag er han bekymret for udviklingen mere end nogensinde før, og derfor glæder han sig over, at debatten nu flytter ind på et medie, hvor alle kan læse med.

“Med den globale samfundsudvikling vi har set over de seneste 30 år, har kravene og betingelserne for styring og lederskab ændret sig radikalt. Konkurrencestatens markedsøkonomiske samfundssyn og det deraf afledte præstations- og produktionsorienterede syn på menneskers arbejds- og privatliv bygger på en ensidig rationel, funktionalistisk og materialistisk opfattelse af samfundets værdiskabelse,” skriver han i sin første digitale leder.

Bygger bro mellem forskning og folk

For Mediehuset DenOffentlige handler det nye samarbejde først og fremmest om at gøre væsentlig viden tilgængelig for alle borgere.

“Der er så meget spændende viden i forskningsmiljøet, men den formidles bag lukkede betalingsmure og i formater, der reelt kun henvender sig til forskerne selv. Det er super uheldigt i en tid, hvor vi dynges til i information, men stadig mindre begaves med relevant viden. Da Preben Melander kontaktede mig så jeg en mulighed for at bygge bro mellem forskning og folk, som er en del af DenOffentliges mission,” siger chefredaktør Nick Allentoft.

Gennem samarbejdet kan DenOffentlige anerkende en betydelig akademisk og social kapital i Preben Melanders arbejde med tidskritftet. Da Jurist- og Økonomforbundets Forlag for et år siden meldte, at det ikke længere er rentabelt at udgive tidsskriftet i sin kendte printede form, kontaktede Melander Mediehuset DenOffentlige.

De to har siden sommeren 2017 drøftet de fremtidige muligheder for tidskriftet, og da Mediehuset DenOffentlige allerede havde planer om et institut for samfundsledelse, fandt de hurtigt sammen om en retning. Derfor relanceres Melanders tidsskrift nu under navnet Samfundslederskab i Skandinavien, og parterne vil arbejde sammen om at sætte fokus på samfundslederskab. Et konkret mål er at skabe et nyt skandinavisk institut for samfundslederskab.

“Det er samfundsmæssigt nødvendigt, at vi prioriterer ideerne om at anskue økonomistyringens resultat- og præstationsmålinger i et bredere politisk, socialt, menneskeværdigt og samfundsskabende perspektiv. Her har vi i Skandinavien et stærkt fællesskab omkring samfundslederskab, men der mangler i den grad en debat og et fokus på de muligheder det giver os som nationer og mennesker,” siger Melander.

Det er chefredaktøren på DenOffentlige enig i.

“De skandinaviske lande har med vores velfærdsmodeller vist, hvordan vækst kan gå hånd i hånd med social tryghed, et stærkt arbejdsmarked og en effektiv offentlig sektor. Det er vi i disse år ved at vende ryggen til mens vi forsøger mere eller mindre halsløst at konkurrere på den globale scene. Vi har som nationer meget mere at byde på, end vi taler om, og vi fokuserer på,” siger Allentoft, der også er stifter af Mediehuset DenOffentlige.

Det nye tidsskrift vil i 2018 udkomme digitalt på DenOffentlige og i samarbejde med sponsorer udgive print-samlinger af forskernes artikler. Samtidig vil parterne afsøge interessen for at skabe et skandinavisk institut for samfundslederskab. 

Vil du være med til at styrke forskningsformidlingen og samfundslederskabet sammen med DenOffentlige, så kontakt chefredaktør Nick Allentoft.

Vil du skrive eller sende en forskningsartikel til SiS? Find information og vejledning til skribenter her 

Emneord: Samfundslederskab i Skandinavien, 240118, Tidsskriftet SIS, Preben Melander, 230118, Chefredaktør Nick Allentoft, Forskning, Tidsskrifter, Medier, Om DenOffentlige, DenOffentlige
Samfundslederskab i Skandinavien på DenOffentlige.dk Tidsskriftet Samfundslederskab i Skandinavien er en relancering af det 32 år gamle forskertidsskriftet Ø&I - Økonomistyring & Informatik, der nu er blevet digitalt og en del af...
Aktivitet: Artikler: 6 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige