Kommunaldirektør med rødder på Nordfalster

Claus Thykjær, 43, er langt fra ukendt med Guldborgsund Kommune, hvor han 1. august tiltræder stillingen som kommunaldirektør. Claus Thykjær har i flere år haft familiesommerhus i Sortsø, hvor Grønsund er et yndet område for hans store interesse for lystfiskeri.

Claus Thykjær kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Gribskov Kommune. Forud for kommunalreformen var han vicekommunaldirektør og konstitueret kommunaldirektør i Helsinge Kommune.

Borgmester John Brædder har lagt megen vægt på, at den kommende kommunaldirektør blev en person, som har evnen til at fastholde tankegangen mellem sikker daglig drift og forsat udvikling:

”Jeg er overbevist om, at Claus Thykjær, der udover han har forankring og lokalkendskab qua hans familiemæssige relationer til Nordfalster, har den helt rigtige profil. Claus har en baggrund, der bygger på 19 år i den offentlige sektor, heraf en solid erfaring med overordnet ledelse af en kommune, hvor det kræver overblik at fastholde den økonomiske styring, som er en af Claus' spidskompetencer. Samtidig skal han være den øverste inspirator for, at vi ud i alle led sikrer udvikling og borgertilfredshed,” siger borgmester John Brædder, efter at ansættelsen torsdag eftermiddag blev endelig besluttet i Guldborgsunds byråd.

Ambitionen om en effektiv samkøring med Lolland Kommune omkring Business LF falder også helt i tråd med den kommende kommunaldirektørs faglige kvalifikationer:

”Jeg har stor erfaring med turisme-, erhvervs-, kultur-, og beskæftigelsesområdet, hvor jeg blandt andet har været med til at udvikle en fælles turismeorganisation med nabokommuner og har bidraget til at udvikle en fælles erhvervsforening,” fortæller Claus Thykjær, der er gift med Tina. Parret har tre børn på 16, 13 og 4 år.

Min kone og hendes familie kommer fra hhv. Sørup og Stubberup, så jeg kender til lokalsamfundet. Faktisk har vi i en kort periode boet i den daværende Nr. Alslev Kommune, som jeg kender særdeles godt gennem adskillige løbe- og cykelture og som lystfisker. I øvrigt sætter jeg stor pris på at dyrke sport, så jeg håber at kunne blive medlem af den lokale triatlon-klub”.

Om udsigten til at karrieren nu flyttes fra Nordsjælland til Sydhavsøerne, siger Claus Thykjær:

”Jeg ser frem til at komme til en kommune, hvor man er langt fremme i drøftelserne af, hvordan man bedst håndterer de mange udfordringer, som kommunerne står over for.

Både i rekrutteringsprocessen og i tiden forud har jeg fået et billede af Guldborgsund Kommune som en spændende og nytænkende kommune, der har et tæt samspil mellem politikere, administration og ikke mindst erhvervslivet, de frivillige foreninger og alle de andre spillere, der til sammen er med til at påvirke udviklingen af kommunen.

Jeg glæder mig meget til at tage fat på opgaven og vil lægge vægt på hurtigt at få et solidt indblik i, hvad kommunen er for en størrelse, hvilken kultur, der er, hvordan man samarbejder osv.

Jeg lægger stor vægt på at være lydhør over for de udfordringer, der kan være i den måde, man i dag griber tingene an. Selvfølgelig har jeg tanker og metoder med i min "rygsæk" fra Gribskov og andre steder fra, men jeg kommer ikke med en færdig plan for løsningen af de udfordringer, der presser sig på. Her er jeg fuldt bevidst om nødvendigheden af at få opbygget en solid fælles tilgang til opgaven, der tager afsæt i de specifikke forhold for Guldborgsund – og bevidstheden om en ydmyg tilgang til opgaven.

Mit fokus vil i høj grad være på at få et hurtigt billede af de samspil og relationer, der er med til at udgøre dagligdagen i Guldborgsund Kommune;” siger Claus Thykjær, der betegner sig selv som en person, der er meget uhøjtidelig og ligefrem og sætter pris på humor, kant og modspil i det daglige samarbejde.

Emneord: Claus Thykjær, Guldborgsund Kommune, Kommunaldirektør, Gribskov Kommune
Guldborgsund Kommune på DenOffentlige.dk Guldborgsund Kommune
Aktivitet: Artikler: 3 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.10.15 Velfærd
  25 kommuner i partnerskab om tidligere forebyggende indsats for udsatte børn og unge

  Et nyt partnerskabsnetværk under Socialstyrelsen skal arbejde med at udvikle en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge.

 • 05.10.15 Ledelse
  FOA: Konkursbølge kan undgås

  Konkursbølgen i plejesektoren kan undgås, hvis der indføres håndfaste krav til virksomhedernes økonomiske polstring, før de får tilladelse til at udøve pleje og omsorg over for ældre. Det mener FOA.

 • 21.09.15 Ledelse
  KomDir: Tilfredshed med Bo Smith-udvalgets rapport

  ”Det er vigtigt, vi i de enkelte kommuner forholder os til, hvordan arbejdsbetingelserne for byrådene kan forbedres”, siger Kommunaldirektørforeningens formand, Henrik Kolind, i forlængelse af Bo Smith udvalgets anbefalinger.

 • 16.12.14 Politik
  Borgmester vil bremse skatte-åleri

  Der var en god dialog om mulighederne for at bremse virksomheder, som udnytter skattereglerne til at slippe for skat, da Mellemfolkeligt Samvirke tirsdag 16. december mødtes med borgmester Kim Valentin (V).

 • 12.12.14 Bæredygtighed
  Enighed om Nationalpark Kongernes Nordsjælland

  Fem nordsjællandske kommuner overrækker i dag fredag den 12. december deres forslag til udformningen af Nationalpark Kongernes Nordsjælland til miljøminister Kirsten Brosbøll. Hvis nationalparken får det sidste nik fra forligspartierne, så kan Kongernes Nordsjælland skabe økonomisk vækst, arbejdspladser og øget turisme til hele Nordsjælland.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige