Næsten hver tiende: Fordobling af sosu'er med anden etnisk baggrund

Antallet af social- og sundhedsassistener med anden etnisk oprindelse, som hjælper ældre i de danske plejeboliger, er fordoblet over de seneste 10 år. Det skriver Avisen.dk.

Hvor tallet i 2005 lå på 4,5 procent, er det i dag 9,6 procent. Det viser en analyse fra KORA.

Hos FOA, der repræsenterer sosu'erne, genkender de billedet:

- Vi har gennem årene selv observeret, når vi kommer på skolerne og til medlemsmøder, at der er et stigende antal, som søger ind på social- og sundhedsuddannelserne, siger Karen Stæhr, der er sektorformand for Social- og Sundhedsafdelingen i FOA, til Avisen.dk.


Hun glæder sig over den stigende mangfoldighed blandt sosu'erne. Den glæde deler Michael Ziegler (K), der er formand for Løn- og Personaleudvalget i Kommunernes Landsforening:

- Adskillige kommuner har i de seneste år gjort en målrettet indsats for at få flere med anden etnisk baggrund til at vælge sosu-uddannelserne. Jeg ser det som en positiv udvikling, at kommunerne lykkes med at rekruttere bredt inden for området og formår at afspejle mangfoldigheden i vores samfund og blandt de borgere, som sosu’erne møder i deres arbejde, siger Michael Ziegler.

KL kunne tidligere på året fortælle, at flere kommuner har begyndende problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og efterlyste sosu'er.

Ifølge Michael Ziegler kan sosu'er med en anden etnisk baggrund end dansk blive en del af løsningen på problemet:

- Det stigende antal sosu’er af anden etnisk herkomst kan medvirke til at sikre, at vi også i de kommende år kan skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft til ældreområdet, siger Michael Ziegler.

København er en af de kommuner, der målrettet har arbejdet på at tiltrække sosu'er, der ikke har en dansk oprindelse.


- Vi er rigtig glade for de medarbejdere, vi har i dag med anden etnisk oprindelse end dansk. De gør en forskel og er dygtige. Samtidig har København stort fokus på fremadrettet at kunne rekruttere medarbejdere uanset baggrund. Derfor gør vi en ekstra indsats for at åbne op til nogle nye grupper, siger Nina Thomsen (SF), der er borgmester for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

Hun er ikke i tvivl om, at København på linje med andre kommuner kan få problemer med at finde hænder nok til de ældre. Derfor skal der gøres en ekstra indsats for at tiltrække dem, der er interesseret i området. Hun oplever, at der er en prestige i at arbejde med sundhed blandt folk med anden etnisk oprindelse. Kombineret med den korte uddannelse, kan det gøre arbejdet som sosu til et attraktivt valg.

Emneord: SOSU, Sosu'er, Sosu-assistenter, Sosu-skoler, Dennis Kristensen, FOA, indvandrere i beskæftigelse, Michael Ziegler, KL, Kommunernes Landsforening, Ninna Thomsen, Københavns Kommune, 271216
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1380 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige