Markant flere sætter boligen til salg

Optimismen blomstrer fortsat på boligmarkedet, og flere får troen på, at de sagtens kan sælge deres hus eller lejlighed. Derfor sætter flere nu deres bolig til salg. Fremgangen er den største, siden vi senest oplevede et fald i renten for tre år side

Ejere af villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger har én ting til fælles:

Markant flere har valgt at kontakte en ejendomsmægler med henblik på at få et ”til salg-skilt” i vinduet. Faktisk er der sat hele 26.569 boliger til salg i årets første kvartal. Det svarer til en stigning på 26,8 procent i forhold til første kvartal 2013, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Sidst vi oplevede så megen fremgang, var i 2015, da den lave rente meldte sin ankomst. Flere faktorer får boligejere til at sætte villaen, rækkehuset, ejerlejligheden eller sommerhuset til salg. Alene det seneste år er antallet af nye boliger, som er kommet til salg, steget 6,9 procent.

”Den generelle optimisme på boligmarkedet kombineret med den lave rente er de primære årsager, som får boligejere til at blive boligsælgere,” forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Region Sjælland og Syddanmark skiller sig ud

Samlet er stigningen i antallet af nye boligsælgere størst i Region Sjælland. De seneste fem år er antallet steget 39,7 procent mod et landsgennemsnit på 26,8 procent.

”Stigningen i antal boliger sat til salg ses i sammenhæng med, at det er blevet lettere for boligejerne at sælge deres bolig i Region Sjælland. Mange købere har nemlig fået øjnene op for, at de får mere for pengene ved at søge uden for Hovedstaden,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Med den nye hurtigbane kan man snart komme ind til København på under en halv time, og det gør mange af byerne i Vestsjælland attraktive,” siger hun.

Ser man derimod isoleret på de seneste fem års stigning i antal fritidshuse sat til salg i årets første kvartal, indtager Region Syddanmark førerpositionen med en fremgang på 36,6 procent mod et landsgennemsnit på 29,7 procent.

Ejerlejligheder i Midtjylland stikker af

Retter vi fokus mod etageejendomme, er antallet af lejligheder, som er blevet sat til salg i første kvartal af 2018, steget eksplosivt i Region Midtjylland. 20,7 procent det seneste år for at være helt præcis.

”Det øgede antal lejligheder, som sættes til salg, skyldes især aktiviteten omkring Aarhus, som er en særlig attraktiv kommune at bosætte sig i for et bredt segment. Det gælder både studerende, unge par, familier og pensionister, der har solgt parcelhuset for at komme tættere på byen,” siger Birgit Daetz.

Øvrige nøgletal:

 • Antallet af nyoprettede sager er steget for samtlige boligtyper. Særligt udmærker fritidsboliger sig ved at opleve en fremgang fra første kvartal 2017 til samme periode i 2018 på 19,5 procent for hele landet. Stigning er størst i Region Sjælland, der stormer frem med 22,7 procent.
 • Omvendt er antallet af ejerlejligheder, som er sat til salg i første kvartal af 2018, faldet 8,1 procent i Region Sjælland det seneste år, mens hele landet oplever en fremgang på 6 procent. Ser man på villaer og rækkehuse, er Region Sjælland dog den region, som har oplevet den største stigning det seneste år. Her lyder stigningen på 10,1 procent.
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 66 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

 • Overblik
 • Ingen betalingsmure
 • Videndeling
 • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.04.18 Infrastruktur
  Sjællandske politikere besøger Femern-byggepladsen

  Den 18 kilometer lange tunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og den tyske ø Fehmarn er verdens længste sænketunnel og verdens længste tunnel under vand med både vej- og togbaner.

 • 20.04.18 Infrastruktur
  Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning

  Det samlede boligsalg er faldet 10 procent henover det seneste år, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Særligt på markedet for ejerlejligheder er opbremsningen markant med et dyk på knap 20 procent. Fremadrettet kan boligsælgerne dermed forvente

 • 12.04.18 Infrastruktur
  Assens bliver en hovedby på forkant

  Assens Kommune har netop fået tilsagn om, at Assens er med i Realdanias ”Hovedbyer på forkant”. Med godt 2 millioner til projektet ”Fremtidens Assens” skal der laves en udviklings- og helhedsplan for hele byen og skabes nyt liv i Assens’ bymidte gennem strategisk planlægning og nye tværgående samarbejder.

 • 11.04.18 Infrastruktur
  Aabenraa Kommune skifter leverandør: Næste års lønsedler kommer fra EG Silkeborg Data

  Fra årsskiftet 2019 vil medarbejderne i Aabenraa Kommune få deres lønsedler fra en ny leverandør. Kom-munen har nemlig valgt at skifte leverandør efter en EU-udbudsrunde, hvor EG Silkeborg Data vandt Delaf-tale 2: Løn- og vagtplansystem. EG Silkeborg Data er dermed kommunens kommende leverandør mindst otte år frem i tiden.

 • 21.03.18 Infrastruktur
  Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet

  I en tredjedel af landets kommuner er det beløb, der bliver handlet huse for, faldet på blot et år. Samtidig stiger den samlede købesum på landsplan. Stigningen er dermed skævt fordelt i landets kommuner, viser nye tal fra Boligsiden.dk.