Indfører karantæne og fordobler bøder: Nu får Fødevarestyrelsen mere magt

Karantæne, langt højere bøder og daglige tvangsbøder. Miljø- og fødevareministeren vil give fødevarekontrollen nye våben i kampen mod de værste af fødevarebranchens ”brodne kar”.

Følgende er tekst fra pressemeddelelse:

Det bliver fremover rigtig svært for en restaurant eller en kiosk igen og igen at se stort på fødevarereglerne med dårlig hygiejne og uhumske forhold. Et nyt lovforslag fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil gøre det muligt for Fødevarestyrelsen at bruge en række nye våben i kampen mod fødevarebranchens værste ”brodne kar”.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte, er gratis debat, videndeling og nyheder, som 100.000 mennesker hver måned læser. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

Loven, som i dag førstebehandles i Folketinget, vil give Fødevarestyrelsen mulighed for at lukke virksomheder i op til seks måneder ved at sætte dem i karantæne, fordoble størrelsen på bøderne samt at give daglige tvangsbøder. Forslaget er fremsat med opbakning fra alle partier bag fødevareforliget. 

”Det må aldrig kunne betale sig for enkelte vaneforbrydere at se stort på forbrugernes sikkerhed, fordi vi ikke er kontante nok. Derfor giver vi nu fødevarekontrollen nye midler. Det skulle gerne få de værste af de ”brodne kar” til at rette op til gavn for forbruger- og fødevaresikkerheden,” siger Esben Lunde Larsen.

Ifølge Fødevarestyrelsen var der sidste år en hård kerne på ca. 20 virksomheder, som over længere tid blev ved med at overtræde reglerne. Virksomheder, som igen og igen fx sælger varer uden sporbarhed i lokaler, der er dårligt rengjort. Loven retter sig imod de virksomheder, der på trods af Fødevarestyrelsens indsats og almindelige sanktionsmuligheder bliver ved med at overtræde reglerne.

Fakta:
Forslaget gør det muligt at pålægge tvangsbøder, som er daglige bøder, der pålægges hver dag, en virksomhed ikke følger Fødevarestyrelsens påbud eller forbud.

Samtidig bliver bødestørrelserne over for denne særlige målgruppe forhøjet, så en virksomhed, der i dag f.eks. ville få en bøde på 10.000 kr. for mangelfuld rengøring, i stedet vil få en bøde på 20.000 kr.

Hvis alt andet ikke virker, kan fødevarekontrollen sætte en virksomhed i karantæne i en periode på op til 6 måneder, hvor virksomheden ikke må drive sin forretning. Desuden vil den ansvarlige for virksomheden også kunne forbydes at drive fødevarevirksomhed helt eller delvist i en tilsvarende periode.

Emneord: Kontrolsamfund, Kontrolrapporter, Fødevarekontrol, Fødevarestyrelsen, Fødevareerhvervet, Handel og Restaurant, Hygiejne, Esben Lunde Larsen, Bøder, Regelstyring, 160318
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1504 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også