Flere unge vil på efterskole: Men de klumper sig sammen i Østdanmark

Efterskolerne har stigende elevtal, men eleverne søger mod øst.

28.800 unge er i denne måned startet på efterskole i 2017. Det er 400 flere end sidste år og ny rekord i efterskolernes 170 år lange historie, oplyser Efterskoleforeningen.

Men bag rekordtallet gemmer sig også en historie om en elevvandring fra Vestdanmark til Østdanmark. Det siger forstander for landets længst eksisterende efterskole, Galtrup Musik- og Idrætsefterskole på Mors med 85 elever.

Vær med i Skoleavisen

Er du aktør på skoleområdet - privat, fri, efter eller folkeskole - så kan du bidrage til Skoleavisen på to måder. Send indlæg direkte til redaktionen på skoleavisen@denoffentlige.dk eller blive redaktør for dit eget indhold som udgiver på DenOffentlige. 

Vi holder workshop jævnligt for nye aktører til Skoleavisen. Få en mail når næste dato er fastlagt. Skriv til os her

- Der sker en fraflytning fra vest til øst, så de østjyske og sjællandske skoler har et større grundlag at rekruttere fra, siger forstander Jens Hvid til DR P4 Midt & Vest.

Hans egen efterskole har siden 2008 haft dalende elevtal. Et billede, der går igen andre steder i det nordvestjyske.

- Tidligere var her i området otte efterskoler. Nu er der fem tilbage, og de fire af dem har stadig ledige pladser, siger han.

Efterskoleforeningens tal viser, at på landsplan er 15 skoler gået mere end 25 procent frem, mens 49 skoler er gået mere end fem procent tilbage i forhold til sidste år. Det er på Sjælland, i Østjylland og på Fyn, der går flest elever på efterskole.

Efterskoleforeningen oplyser til DR, at der siden sidste år er lukket to skoler, mens tre nye er kommet til. En på Sjælland og to i Syd- og Sønderjylland.

 

Emneord: Efterskoleforeningen, Efterskoler, Skoleavisen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1504 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også