Djøf: Et sundt embedsværk – der kan blive bedre

- Vi står foran en vigtig diskussion om samspillet mellem medierne, politikerne og embedsværket. For det er ingen hemmelighed, at det moderne 24/7 mediebillede allerede i dag påvirker politikernes hverdag drastisk og dermed også embedsmændenes, siger Lisa Herold Ferbing om Bo Smith Udvalgets rapport.

.I dag har det uafhængige Bo Smith udvalg offentliggjort sin rapport, ”Embedsmanden i det moderne folkestyre”. Udvalget giver en række anbefalinger til, hvordan embedsværket kan udvikles.

- Med Bo Smith-udvalgets rapport i hånden har vi nu et solidt grundlag for debatten om, hvordan vi sikrer et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem politikere og embedsmænd, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

- Nu skal vi nærlæse rapporten og derefter inddrage vores medlemmer i debatten. Men jeg vil gerne understrege, at vi følger rapporten til dørs på de områder, hvor der bør tages initiativer. 

Djøf hæfter sig særligt ved fire temaer i rapporten: En øget åbenhed i forvaltningen, behovet for et etisk kodeks i kommuner og regioner, behovet for mere smidige undersøgelsesformer samt behovet for at få undersøgt, om de nuværende ansættelsesformer for topchefer er tidssvarende.

- Vi er glade for, at regeringen i sidste uge fremlagde det kodex, der nu skal forankres i staten. Dette sæt af embedsmandsdyder fortjener bred politisk opbakning, ligesom jeg gerne ser, at der også udvikles et tilsvarende kodex for kommunerne og regionerne, siger Lisa Herold Ferbing.

- Og så står vi nu også foran en vigtig diskussion om samspillet mellem medierne, politikerne og embedsværket. For det er ingen hemmelighed, at det moderne 24/7 mediebillede allerede i dag påvirker politikernes hverdag drastisk og dermed også embedsmændenes.

Emneord: Bo Smith udvalget, Kodeks for embedsmænd, Embedsmandsstyre, Embedsværk, DJØF, Lisa Ferold Ferbing
Djøf på DenOffentlige.dk Djøf er faglig organisation for 92.000 jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende....
Aktivitet: Artikler: 16 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige