Deleøkonomi: 100 mio. skal gøre det lettere at indberette skatten

Nye initiativer skal gøre det nemmere at betale skat, hvis man benytter deleøkonomiske platforme. Det foreslår regeringen i dugfrisk udspil. Og det glæder direktøren fra deleøkonomisk firma.

Så mange penge vil regeringen bruge på skatteinitiativer, der skal komme deleøkonomiske initiativer til gode. Det skriver Avisen.dk. Millionerne er den del af regeringens nye erhvervsudspil.

I det kommende efterår lancerer regeringen en konkret plan for, hvordan deleøkonomien får bedre vilkår.


- Vi tror på, at det også er med til at udnytte ressourcerne bedre, hvis man kan udbrede deleøkonomi yderligere, siger de konservatives skatteordfører Anders Johansson til Avisen.dk.

Ifølge skatteordføreren udspringer behovet for en strategi på området af, at der har været for mange problemer med de forskellige deleøkonomiske platforme.

Det gælder ikke mindst den omstridte kørselstjeneste Uber og den populære udlejningsportal Airbnb.

- Der har været nogle udfordringer i forhold til at sikre, at der blev betalt det rigtige i skat, og derfor vil vi nu lave nogle ændrede skatteregler og gøre det nemmere for dem, der bruger de her platforme at indberette skat, siger Anders Johansson.

Forbrugerne skal også have flere og nye muligheder for at øge deres indkomst inden for deleøkonomien, fremgår det af det nye erhversudspil.

Der er i høj grad brug for nye måder at indberette til skat på, mener Dennis Forchhammer. Han er direktør i og en af medstifterne af det deleøkonomiske firma Happy Helper, der arbejder inden for rengøring.

- Vi kunne godt tænke os, at de 100. mio. kroner bliver brugt på at gøre det lettere og nemmere at indberette til Skat, siger han.

Som det er i dag kan man nemlig ikke indberette skat på vegne af sine brugere, forklarer Dennis Forchhammer.

- Regeringen skulle starte med at gøre det let for platforme automatisk at indberette skat på vegne af brugerne. Vores hovedfokus er i virkeligheden at simplificere reglerne, så det bliver lettere at indberette, siger han.

Hele historien hos Avisen.dk

Emneord: Deleøkonomi, Skat på arbejde, Skatter, 310817
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1504 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 03.09.17 Karoline Andersen
  og...

  Jeg vil da ikke håbe de 100 mio. bliver brugt kun på nemmere indberetning af skat. Jeg er helt med på, at deleøkonom ikke er skal være sort arbejde men vi skal også fokusere på at investere i ideer som airbnb.dk eller autotilbud.dk. Disse virksomheder er blandt få, der kan skabe flere jobs og mere fleksible jobs til samfundet.

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.04.18 Infrastruktur
  Sjællandske politikere besøger Femern-byggepladsen

  Den 18 kilometer lange tunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og den tyske ø Fehmarn er verdens længste sænketunnel og verdens længste tunnel under vand med både vej- og togbaner.

 • 20.04.18 Infrastruktur
  Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning

  Det samlede boligsalg er faldet 10 procent henover det seneste år, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Særligt på markedet for ejerlejligheder er opbremsningen markant med et dyk på knap 20 procent. Fremadrettet kan boligsælgerne dermed forvente

 • 12.04.18 Infrastruktur
  Assens bliver en hovedby på forkant

  Assens Kommune har netop fået tilsagn om, at Assens er med i Realdanias ”Hovedbyer på forkant”. Med godt 2 millioner til projektet ”Fremtidens Assens” skal der laves en udviklings- og helhedsplan for hele byen og skabes nyt liv i Assens’ bymidte gennem strategisk planlægning og nye tværgående samarbejder.

 • 11.04.18 Infrastruktur
  Aabenraa Kommune skifter leverandør: Næste års lønsedler kommer fra EG Silkeborg Data

  Fra årsskiftet 2019 vil medarbejderne i Aabenraa Kommune få deres lønsedler fra en ny leverandør. Kom-munen har nemlig valgt at skifte leverandør efter en EU-udbudsrunde, hvor EG Silkeborg Data vandt Delaf-tale 2: Løn- og vagtplansystem. EG Silkeborg Data er dermed kommunens kommende leverandør mindst otte år frem i tiden.

 • 19.12.14 Velfærd
  Uklare regler og mangel på viden bremser deleøkonomien i Danmark

  Uklar lovgivning og skeptiske investorer hæmmer udviklingen af deleøkonomien i Danmark. Og selvom der kan være mange penge at spare, ved danskerne for lidt om de mange former for deleøkonomi. Sådan lyder nogle af konklusionerne i en ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.