Borgmestre står sammen: Flere faglærte i bygge- og anlægsbranchen

Borgmestrene i Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev Kommuner slår til lyd for, at bygge- og anlægsbranchen i Vendsyssel tager flere lærlinge.

Inden for få år vil bygge og anlægsbranchen i Vendsyssel mangle faglært arbejdskraft. Store byggeprojekter og en aldrende arbejdsstyrke betyder, at der skal ansættes nye lærlinge allerede nu, hvis Vendsyssel skal undgå at importere arbejdskraft.

Derfor tager borgmestrene i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev Kommuner nu initiativ til kampagnen ’Byg Fremtiden’, som skal få flere virksomheder til at tage flere lærlinge, efteruddanne medarbejdere og modtage flere ledige i jobrotation. Kampagnen skydes i gang med udsendelse af et brev til bygge- og anlægsvirksomheder i Vendsyssel med en opfordring om at bakke op om kampagnen og tage ansvar for at forny og opkvalificere arbejdstyrken.

 
Karavane fra de tre kommuner besøger bygge- og anlægsvirksomhederne
Repræsentanter fra de tre kommuners virksomhedsservice tager sammen med konsulenter fra EUC Nord nu på tur rundt til virksomhederne for en dialog om, hvordan udfordringerne kan håndteres: Hvad kan EUC Nord og Jobcentrene tilbyde i form af kurser, jobrotationsvikarer og andre former for opbakning til bygge- og anlægsbranchen?
 
Kampagnen, der kaldes ’Byg Fremtiden’, gennemføres i 3. kvartal 2014. 100-150 virksomhedsbesøg i de tre kommuner forventes at resultere i, at 65 virksomheder siger ja til at tage en elev/voksenlærlinge eller at efteruddanne medarbejderne inden foråret 2015.
 
Emneord: Beskæftigelse, Bygge- og Anlæg, Lærlinge, Vendsyssel, Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev
Hjørring Kommune på DenOffentlige.dk Hjørring Kommune
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige