Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet

I en tredjedel af landets kommuner er det beløb, der bliver handlet huse for, faldet på blot et år. Samtidig stiger den samlede købesum på landsplan. Stigningen er dermed skævt fordelt i landets kommuner, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

I februar måned blev der solgt 3.627 huse i Danmark til en samlet købesum på 8,2 milliarder kroner, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Sammenlignet med det beløb, der blev spenderet på husmarkedet i samme periode sidste år, er der tale om en stigning i kroner og øre på 625 millioner kroner.

Den øgede vækst er dog langt fra jævnt fordelt i kommunerne, hvor der både ses markante stigninger og fald i den procentvise udvikling henover det seneste år. I omkring en tredjedel af landets kommuner ses en nedgang i den samlede købesum, og i ni kommuner er der tale om et fald på over 25 procent, når man sammenholder beløbet i februar i år med forbruget i samme måned sidste år.

Størst er faldet i kommunerne Vesthimmerland, Halsnæs og Rudersdal, hvor ændringen lyder på over 40 procent. Men også populære kommuner som Gentofte og Fredensborg er med i top 10 over de største fald i købesummen.

”Den lavere købesum er et udtryk for en nedgang i antallet af handler, der kan være forårsaget af to ting, manglende efterspørgsel og et for højt prisniveau. Det afspejler top 10 over de største fald ganske godt med Vesthimmerland i den ene ende af spektret og Gentofte i den anden. I kommuner, hvor priserne har gennemgået eksplosive prisstigninger, er det forventeligt, at markedet reagerer og regulerer sig selv,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Stigninger på over 50 procent

Omvendt er salget boostet i store del af landet. I ni kommuner er det beløb, der blev handlet huse for i februar måned steget med over 50 procent på et år. Det gælder blandt andet i de københavnske omegnskommuner Greve og Køge, hvor sidstnævnte har oplevet en vækst på knap 100 procent.

Det er dog langt fra kun de klassiske vækstkommuner, der oplever en massiv stigning i købesummen. Det gælder også kommuner som Kerteminde, Tønder og Norddjurs.

”Desuden er det værd at bemærke, at der i Odense ses en stigning på 54 procent, hvilket svarer til 105 millioner kroner. Til sammenligning lyder stigningen i København og Aarhus på mere beskedne 21,4 og 3,3 procent. Det siger en hel del om det vækstpotentiale, der er på det fynske boligmarked,” siger Birgit Daetz.

Færre ejerlejligheder og flere sommerhuse

På markedet for ejerlejligheder blev der i februar solgt for 4,1 milliarder kroner fordelt på 1.556 handler. Der er dermed tale om et fald i salget i forhold til sidste år, hvor der blev handlet 1.719 ejerlejligheder. Her var den samlede købesum for måneden 242 millioner kroner højere end i år, dog blev en ejerlejlighed handlet til gennemsnitligt 100.000 kroner mindre i februar 2017.

Salget af sommerhuse er derimod steget fra 481 handler i februar sidste år til 514 i år, hvor der blev købt for omkring 661 millioner kroner. Købesummen i årets anden måned i 2017 lød på 583 millioner kroner.

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 66 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

 • Overblik
 • Ingen betalingsmure
 • Videndeling
 • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.04.18 Infrastruktur
  Sjællandske politikere besøger Femern-byggepladsen

  Den 18 kilometer lange tunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og den tyske ø Fehmarn er verdens længste sænketunnel og verdens længste tunnel under vand med både vej- og togbaner.

 • 20.04.18 Infrastruktur
  Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning

  Det samlede boligsalg er faldet 10 procent henover det seneste år, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Særligt på markedet for ejerlejligheder er opbremsningen markant med et dyk på knap 20 procent. Fremadrettet kan boligsælgerne dermed forvente

 • 12.04.18 Infrastruktur
  Assens bliver en hovedby på forkant

  Assens Kommune har netop fået tilsagn om, at Assens er med i Realdanias ”Hovedbyer på forkant”. Med godt 2 millioner til projektet ”Fremtidens Assens” skal der laves en udviklings- og helhedsplan for hele byen og skabes nyt liv i Assens’ bymidte gennem strategisk planlægning og nye tværgående samarbejder.

 • 11.04.18 Infrastruktur
  Aabenraa Kommune skifter leverandør: Næste års lønsedler kommer fra EG Silkeborg Data

  Fra årsskiftet 2019 vil medarbejderne i Aabenraa Kommune få deres lønsedler fra en ny leverandør. Kom-munen har nemlig valgt at skifte leverandør efter en EU-udbudsrunde, hvor EG Silkeborg Data vandt Delaf-tale 2: Løn- og vagtplansystem. EG Silkeborg Data er dermed kommunens kommende leverandør mindst otte år frem i tiden.

 • 03.04.18 Infrastruktur
  Markant flere sætter boligen til salg

  Optimismen blomstrer fortsat på boligmarkedet, og flere får troen på, at de sagtens kan sælge deres hus eller lejlighed. Derfor sætter flere nu deres bolig til salg. Fremgangen er den største, siden vi senest oplevede et fald i renten for tre år side