Assens Kommune

Assens Kommune

Rådhus Allé 5, 5610 Assens

Telefon: 64747474 Website: www.assens.dk E-mail:

Assens Kommune

Blogs

 • Samskabelse er politikudvikling på højt niveau
  04.07.16 Politik

  Udgangspunktet var egentlig løsninger på integrationsområdet, men oplevelsen af, at man sagtens kan bruge samskabelsens principper på mange andre politiske områder, står stærkt efter sidste uges deltagelse på Folkemødet.

 • Her skaber kommune og borgere udviklingen i fællesskab
  13.08.15 Politik

  Aktivt medborgerskab og en nytænkning af politikerrollen er vejen frem, når landkommunerne skal skabe udvikling og vækst. Engagerede, stolte borgere, der selv tager ansvar for at skabe stærke og levedygtige lokalsamfund er den vigtigste forudsætning.

Artikler

 • I Assens trives samskabelse mellem forening, skole og kommune
  01.01.18 Velfærd

  I Assens Kommune findes der seks Hjertestier, der snor sig smukt omkring i hele kommunen. Hjertestierne er resultatet af et nært samarbejde mellem Miljø og Naturafdelingen i Assens Kommune, Hjerteforeningen Assens og Fugleviglund Produktionshøjskole.

 • Skole og idrætsforening fandt sammen i nyt samarbejde
  16.11.17 Velfærd

  I årevis har Haarby Skolen og Haarby-Hallerne samarbejdet om at tilbyde aktiviteter til børn i byen. Nu blomstrer samarbejdet på nye spændende måder og det skaber stor værdi for lokalsamfundet.

 • Aktivt medborgerskab giver værdi: Her er to historier fra virkeligheden
  22.08.17 Velfærd

  En hund, to borgere og en leder med interesse for medborgerskab giver menneskelighed på Bofællesskabet Korsvang i Assens. Mød butiksejeren Charlotte og enken Astrid, der er blevet en frivillig del af Korsvang.

 • Et venskab blomstrer mellem børnehave og plejehjem
  03.04.17 Velfærd

  Venskaber opstår i mange situationer – på tværs af grænser, arbejdspladser og alder. I Assens Kommune er et fint venskab blomstret mellem en ældre beboer fra boenheden Korsvang og en lille pige fra børnehaven Fuglereden.

 • Frivillig borger og kommune er sammen om at hjælpe angst- og depressionsramte
  21.03.17 Velfærd

  Vivian har i mange år været ramt af angst og depression. I samarbejde med Assens Kommune, underviser hun nu andre, der er i samme situation – Det giver en ekstra ”dimension”, fordi hun kan bruge sin erfaring og indsigt i undervisningen.

 • Udsatte unge i uddannelse blev et netværk i Assens
  06.07.16 Velfærd

  En del af Assens Kommunes Vision 2018 handler om at få alle unge i kommunen til at tage en uddannelse. Men det er ikke alle, som har lyst, og det har et særligt netværk arbejdet med.

 • Skoleelever underviser ledige i IT
  21.04.16 Bæredygtighed

  Projektet ’IT i praksis’ er et innovativt, tværfagligt samarbejde mellem Assens Kommunes digitaliseringsafdeling, Job- og Kompetencecentret, Assens Psykiatricenter og overbygningselever fra Ebberup Skoles digitaliseringsvalgfag ’presselogen’.

 • Virksomhed tager lokale folkeskoler under sine vinger
  09.03.16 Bæredygtighed

  Sidste år blev virksomheden TenCate i fynske Vissenbjerg sat i kontakt med byens lokale skole med henblik på et læringsforløb. Nu er samarbejdsaftalen udvidet til at gælde hele fire skoler i Assens Kommune.

 • Redningsbåden ligger klar
  02.10.15 Velfærd

  Optimering af samarbejdet mellem hjemmepleje og Misbrugscenter giver succesfulde behandlingsforløb til borgere med stof- eller alkoholmisbrug. Det relevante fagpersonale samles rundt om borgeren og behandlingsprocessen effektiviseres.

 • Læsegrupper bekæmper ensomhed hos ældre
  02.06.15 Velfærd

  I det seneste år har Assens Kommune fået etableret læsegrupper på i alt 7 plejecentre. Læseguider og plejehjemsbeboere mødes en gang om ugen omkring gode historier, men litteraturen er ikke det essentielle – det er de ældres erindringer til gengæld.

 • Børn ved ikke, hvor kartofler kommer fra
  21.04.15 Velfærd

  På tværs af institutioner og generationer, samarbejder skoleelever og plejehjemsbeboere om en fælles skolehave, der både skal få relationer og afgrøder til at gro.

Cases

 • Tiden er løbet fra ego-projekter
  08.02.16 Politik

  I Tommerup på Fyn er KFUM-spejderne og institutioner fra Assens Kommune i gang med et projekt, der viser, hvordan et samarbejde mellem kommunen og lokale organisationer kan udvikle alle involverede og skabe merværdi både for dem og lokalsamfundet.

 • Demokratiet som forretningsidé
  16.09.15 Politik

  I et tværfagligt og innovativt samarbejde mellem Assens Kommune og Fyns Skilte Design, blev den mobile stemmeboks skabt. Og det var ikke et øjeblik for tidligt, for Folketingsvalget i 2015 blev udskrevet kort tid efter. Og til december skal vi til stemmeurnerne igen.

Pressemeddelelser

Kontaktpersoner